Nieuws

Everton boycot The Sun na 'racistische'column

Journalisten en fotografen van de Britse boulevardkrant The Sun worden voorlopig niet toegelaten tot stadion Goodison Park en de andere accommodaties van de Engelse voetbalclub Everton. De sanctie volgt op een column van Kelvin MacKenzie waarin sterspeler Ross Barkley (23) werd vergeleken met een gorilla.

De columnist is inmiddels geschorst door de krant. MacKenzie zei dat hij niet op de hoogte was van Barkley’s afkomst wiens grootvader in Nigeria werd geboren. Hij schreef de column met als kop ‘Here’s why they go ape at Ross’ naar aanleiding van een nachtelijke escapade van Barkley inclusief vechtpartij.

Burgemeester Joe Anderson van Liverpool heeft aangifte gedaan wegens racistische belediging. The Sun werd eerder tot persona non grata verklaard bij FC Liverpool na publicaties, onder meer van MacKenzie, over de Hillsborough-ramp.

Ronald Koeman de coach van Everton nam het op voor Ross Barkley. ,,Dit soort dingen gebeuren in het leven. Daar leer je van. Toen ik een jaar of 21 was deed ik ook stomme dingen. Hij is een jongen van de stad. Die krijgen meer kritiek dan andere jongens. Maar iedereen maakt fouten.”