Nieuws

FIFA-voorzitter hekelt media

In de stijl van Donald Trump heeft ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino zijn pijlen gericht op de media. ,,Er circuleren veel alternatieve feiten en ‘fake-nieuws’ over de FIFA in de media. FIFA-bashing is in verscheidene landen een nationale sport geworden”, zei Infantino tijdens het FIFA-congres in Bahrein.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino tijdens het congres in Bahrein

Infantin noemde geen specifieke voorbeelden van verslaggeving waarin uitvoerig verslag is gedaan van corruptie binnen de organisatie waarmee miljoenen zijn  weggesluisd. In vrijwel alle landen is daarover uitvoerig verslag gedaan. Hij vroeg de media om steun bij de hervorming van de wereldvoetbalorganisatie. ,,De nieuwe FIF heeft jullie steun nodig. We werken aan de geloofwaardigheid. De nieuwe FIFA is een democratie, geen dictatuur, een transparante en oprechte organisatie”, aldus Infantino.

Tijdens het congres van de FIFA werd besloten de voorzitters van de twee ethische commissies, een Zwitser en een Duitser, te vervangen door een Griekse rechter en een juriste uit Colombia. De vervanging kwam als een verrassing. ,,Vorige week heeft Infantino tegenover mij nog zijn vertrouwen uitgesproken in de zittende mensen. Nu kwamen ze plotseling niet meer in aanmerking voor herverkiezing. Dat was niet meer tegen te houden. Onnodig en een groot verlies aan knowhow”, reageerde de Duitse bondsvoorzitter Reinhard Grindel.