Nieuws

VI moet verder snijden in banen

Bij mediabedrijf Voetbal International moeten opnieuw mensen vertrekken. Met vijf van de zestig medewerkers is een gesprek aangegaan voor afvloeiing, heeft  directeur Patrick Swart van WPG Uitgevers laten weten aan NVJ-website Villamedia.nl

De klappen vallen in de redactionele hoek, vormgeving en videoproductie. De Ondernemingsraad (COR) stemde eerder deze week in met de reorganisatie. Er ligt een sociaal plan dat overeen is gekomen tussen de COR en de WPG-directie.

Het besluit is volgens Swart een gevolg van tegenvallende resultaten, veroorzaakt door een teruglopende markt en daling in abonnees en losse verkoop. ,,Er is dit jaar geïnvesteerd in het nieuwe platform met nieuwe functionaliteiten waarmee VI weer voorop loopt in de voetbal- en mediawereld. Het duurt echter nog even voordat dit rendeert en het rendement van het tijdschrift kan deze investering niet snel genoeg opvangen. Met deze beslissing willen we VI wendbaarder maken om in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de toekomst. We moeten focussen op efficiency en sturen op kosten.”

Vorig jaar moest VI voor het eerst reorganiseren, er verdwenen toen vijftien banen. Van de daardoor getroffen medewerkers zijn enkelen nu als freelancer voor VI actief.