Nieuws

VI-journalist bondscoach Griekse korfballers

Chris Tempelman, werkzaam op de redactie van Voetbal International, is in zijn vrije tijd bondscoach van het korfbalteam van Griekenland. Onlangs werkten de Grieken een trainingsstage af in de regio rond Rotterdam. Op 28 en 29 oktober doet Tempelman met de Grieken mee aan een kwalificatietoernooi in Boedapest waar twee plaatsen op het EK te verdienen zijn.

Korfbal heeft volgens Tempelman in Griekenland ongeveer dezelfde status als fierljeppen in Nederland. ,,Het stelt niets voor'', aldus Tempelman in het Algemeen Dagblad. Zijn Griekse avontuur begon als een grap, zegt hij. Tempelman trainde zeven jaar lang korfbalclubs en trof bij KCR in Ridderkerk twee Griekse jongens die nu tot de kern van het nationale team behoren.

Dat Tempelman geen diploma bezit dat hem tot bevoegd bondscoach maakt, is geen bezwaar. Met een crowdfundingsactie is er geld opgehaald om de vliegtickets van de korfballers te betalen. ,,Bij de trainingsstage had ik maar een deel van de selectie bij elkaar. Straks in Boedapest zijn we met zestien mannen en vrouwen.'' 

Tempelman rekent erop dat Hongarije en Griekenland zich uiteindelijk zullen plaatsen voor het EK. ,,En laat ons dan maar tegen Nederland spelen. Dan verliezen we met 46-7 of zoiets”, aldus Tempelman in het AD.