Nieuws

Van Gaal komt, Van Halst weg bij Ziggo

Louis van Gaal gaat dit seizoen als voetbalanalist voor Ziggo optreden bij wedstrijden in de Champions League, de Engelse Premier League en de Spaanse Primera División. Daar staat tegenover dat Jan van Halst is gestopt als analist. Hij moet zich concentreren op zijn taken als commercieel en technisch directeur van F Twente.

Voor Louis van Gaal is het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Bayern München op woensdag 27 september zijn eerste wedstrijd als analist. De wedstrijd wordt uitgezonden door betaalzender Ziggo Sport Totaal Select.

Van Gaal zal zijn analyses niet vanuit de studio maar in de stadions geven. ,,Bij Ziggo Sport krijg ik de kans om het beste Europese voetbal weer vanuit de stadions te volgen. Extra leuk maakt het dat het de competities betreft waarin ik jarenlang actief ben geweest”, zegt Van Gaal in een toelichting op Ziggosport.nl.

Volgens Ziggo Sport zal Van Gaal ook als analist geen blad voor de mond nemen. ,,Hij heeft bovendien door zijn jarenlange ervaring als topcoach een uitstekende kijk op voetbal. Die combinatie maakt hem een ideale analist voor Ziggo Sport”, aldus de sportzender.

Jan van Halst was voor Ziggo actief als studio-analist bij de Premier League en als tafelgast in het voetbaldiscussieprogramma Rondo op zondagavond. Voordat hij naar Ziggo switchte was Van Halst in eenzelfde rol actief voor de NOS en FOX Sports. 

Volgens het dagblad Tubantia lagen zijn televisieoptredens bij Twente al langer onder het vergrootglas, omdat men zich intern afvroeg of het wel verstandig is dat Van Halst in het openbaar een mening heeft over andere clubs.  Lange tijd werd dat schoorvoetend toegestaan, maar door de zwakke prestaties van Twente begonnen ook steeds meer supporters zich te roeren.