Nieuws

Barbara Barend mediapersoonlijkheid OUTtv

Barbara Barend, uitgever en mede-hoofdredacteur van de sportglossy Helden, is door homozender OUTtv uitgeroepen tot mediapersoonlijkheid van 2017. Volgens zenderbaas Marc Putman heeft Barend de uitverkiezing te danken aan haar Twitter-actie #handinhand waarmee zij hetero’s opriep hand in hand op de foto te gaan. De massaal gesteunde campagne volgde na geweld tegen twee homo’s uit Arnhem in april 2017.

De OUTtv Award is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan iemand die homoseksualiteit onder de aandacht heeft gebracht in de media. OUTtv is een lifestylezender die via de grote tv-aanbieders te ontvangen is in een plus-pakket. ,,Wat geweldig. Ik ben er helemaal stil van”, reageerde Barbara Barend op de uitverkiezing.  

In 2016 ging de prijs naar Diva May Day, eerder werden Boris Dittrich (2015) en Mirella van Markus (2014) geëerd. Barbara Barend (43) lanceerde Helden samen met haar vader Frits Barend in 2009. Als journaliste en presentatrice was ze actief voor onder meer FOX Sports en Zappsport.