SCHOT VOOR DE BOEG OPINIE NSP

Evert ten Napel, 80 jaar en op glad ijs
We begeven ons op glad ijs. Elk woord in de kwestie grensoverschrijdend gedrag is immers rijp voor een uitglijder. Toch maar even geprobeerd, om oud-collega Evert ten Napel ietwat te verdedigen. Hij werd vorige week in een column van het Noord-Hollands Dagblad pittig aangevallen door Irene de Bel, een Linda-journaliste met een verleden bij Talpa.

HANS KLIPPUS

09-04-2024 13:00:40

Overdreven gelijkheid
De beste Nederlandse topsporters worden bij de komende Spelen gekort op hun olympische medaillebonussen, zodat die van de paralympiërs kunnen worden verhoogd. Laat ik het ronduit zeggen, ik vind dat belachelijk.

Het is niet zo dat succesvolle paralympiërs voorheen niets kregen. Drie jaar geleden bedroeg de premie voor een winnaar op de Paralympische Spelen 15.000 euro en die is nu opgetrokken naar 20.000.

09/04/2024 22:08:15

Thijs Slegers: nog één keer in de spotlights
Bij PSV vroeg de leiding zich afgelopen jaar af wat een goed moment zou zijn om nog eens stil te staan bij het overlijden van de markante oud-journalist en perschef. De club kreeg hulp van de eigen supporters. Afgelopen zaterdag was er een heuse ‘Thijswedstrijd’ in het Philips Stadion, georganiseerd door Supportersvereniging PSV.

09-04-2024 11:14:28

Persconferentie NN Marathon Rotterdam komende vrijdag
De organisatie van de 43e editie van de NN Marathon Rotterdam belegt op vrijdag 12 april een persconferentie in het Hilton Hotel.

09-04-2024 10:37:36

48 aanmeldingen voor eindtoernooi UEFA EURO 2024
Een kleine 50 Nederlandse journalisten, fotografen en videojournalisten hebben zich via het UEFA Media Portal aangemeld om EURO 2024 in Duitsland te kunnen bijwonen.Het gaat vooralsnog om 24 schrijvende journalisten, 19 fotografen en 5 cameramensen.

 
IN DE SPO(®)TLIGHT

IN THE SPORTLIGHT > ANDY HOUTKAMP

‘Weekenden vrij is iets dat ik enorm gemist heb’ 'Waarschijnlijk mijn laatste klassieker. Fey-Ajax', schreef Andy Houtkamp (66) afgelopen zondag op zijn Facebookpagina als commentaar bij een foto van de sfeervolle Kuip. Op 1 april vierde de NOS-sportverslaggever dat hij daar 25 jaar in dienst is. Hij gaat wegens het bereiken van een zekere leeftijd later dit jaar met pensioen.

RONDE VAN VLAANDERENEVENEMENT

Fotograferen in de goot en een fantastisch ‘onthaal’, een dagje ‘Vlaanderen’

Fotograferen in de goot en een fantastisch ‘onthaal’, een dagje ‘Vlaanderen’

Kom eens bij de Ronde van Vlaanderen kijken, nodigde perschef Guy Vermeiren van Flanders Classics ondergetekende op een winterdag in Hoogerheide uit. Hij wilde maar zeggen: leuk zo'n internationale veldrit, maar de Hoogmis is pas écht het summum als het gaat om Het Grote Eendaagse Werk. Niet alleen voor de mannen en vrouwen op de fiets, maar eveneens voor het journaille. Want nabij de Brabantse Wal waren enkele tientallen journalisten en fotografen aan het werk, bij de Ronde meer dan 350!

09-04-2024 10:23:29

België leren begrijpen aan de hand van de wielerhistorie
Van de hand van schrijver en journalist Flip van Doorn is dit voorjaar het boek De Ronde van België verschenen. Volgens uitgeverij Thomas Rap is het “een groots opgezette zoektocht naar de wordingsgeschiedenis van het land en een schitterend eerbetoon aan de sport die er onlosmakelijk mee verbonden is”.

09-04-2024 10:18:57

Geen Nederlandse winnaars bij mediaprijzen van de AIPS
Ook de laatste vier overgebleven Nederlandse kandidaten voor de AIPS Awards zijn in de voorronden gesneuveld. Drie Nederlandse fotografen een één schrijvende collega zaten voor de bekendmaking van de top 10 nog in de race, maar zijn deze week afgevallen in de strijd om het jaarlijkse mediaprijzenfestijn van de AIPS.

09-04-2024 10:15:39

Arno Vermeulen gaat sportcommentatoren opleiden
Arno Vermeulen stopt voorlopig met het geven van commentaar bij voetbalwedstrijden. Een woordvoerder van de NOS heeft een bericht van Voetbal International daarover tegenover diverse media bevestigd.

 
FOTO-ESTAFETTE
Zo gemakkelijk als het winnen van Parijs - Roubaix soms lijkt, is het natuurlijk niet. Dat weet fotograaf Leon van Bon, oud-renner en winnaar van twee Touretappes, maar al te goed. Hij volgde de klassieker vanaf de motor. "Ook Mathieu van der Poel heeft (soms) pijn in zijn benen. Althans dat hoop ik toch. Om een glimp hiervan vast te leggen op Carrefour de l'Arbre was voor mij het moment van de dag. Het menselijke in een topatleet. Verder was het vooral indrukwekkend en imposant. Daarnaast werden alle schema's en het afsteken met de motor volledig overhoop gegooid omdat de verschillen zo snel zo groot waren, maar dat is dan weer een leuke uitdaging tijdens een van mijn favoriete koersen om vast te leggen."

Het menselijke in een topatleet

PARTNERS