Nieuws

Not the World Cup!

Het seizoen is nog niet eens voorbij of bij Ajax heerst alweer hoogspanning. Met het oog op het volgend seizoen.

De eerste wedstrijd is nog niet gespeeld of de fans zijn al in paniek. Ten Hag moet weg natuurlijk.

AZ moet volgend jaar ook een wedstrijd winnen tegen een club uit de zogenoemde traditionele top drie. Anders is het komend seizoen nu al verloren.

FC Twente moet promoveren. Anders kunnen we net zo goed die hele Veste meteen afbreken.

Ik stel voor dat we allemaal lekker op vakantie gaan, alle beleidsbepalers, trainers en spelers even met rust laten en er gewoon maar eens even het beste van hopen. Misschien wordt het wel leuk zonder dat wij voetballiefhebbers nu al iedereen het mes op de keel zetten en onder onmenselijke spanning even naar de Canarische Eilanden laat gaan.

Een beetje vertrouwen is vaak beter dan witte zakdoekjes.

De laatste jaren ga ik alleen nog maar naar jeugdvoetbal. Niet omdat ik mij afzet tegen het ‘grote’ voetbal, maar omdat het zo gelopen is.

Op de velden in de regio is het doorgaans leuk, gaat het met vallen en opstaan, zijn er teleurstellingen, maar kijken we toch de hele week uit naar de komende wedstrijd. Toch valt er zo links en rechts op het gedrag van sommige mensen langs de lijn wel wat aan te merken.

Laatst zag ik een tweet van VoetbalInside, waarvan ik dacht: die moet de KNVB op een bord bij elk veld waar een jeugdwedstrijd wordt gespeeld plaatsen.

PLEASE REMEMBER

  1. These are kids
  2. This is a game
  3. The coaches are volunteers
  4. This is not the world cup

Pas later viel bij mij het kwartje; bij de Champions League staan al vergelijkbare borden. Op het hoogste niveau speelt men weer onbevangen, gebeuren de gekste dingen en zitten we allemaal op het puntje van onze stoel. We accepteren ook nog eens een keer dat verliezen bij de sport hoort.

Juve - Real, Roma - Barca, Liverpool, noem maar op.

Dordrecht maakt in de nacompetitie een achterstand van 1-4 op Cambuur goed. Daar hebben ze kennelijk ook al zo’n bord. Remontada, twitterde iemand. Humor bestaat nog in het voetbal.

Het gaat de goede kant op!

GERT LAMMERINK

Gert Lammerink (1962) schrijft deze wekelijkse column op persoonlijke titel. Hij werkt sinds 1988 bij het ANP, was in die periode twee keer chef sport, werkte daarnaast als algemeen eindredacteur en combineert tegenwoordig dat werk met sportverslaggeving. Hij deed verslag van vier Olympische Spelen (2002, 2004, 2006 en 2008). Daarnaast bezocht hij vele WKś voetbal (1990, 1994, 1998, 2010), EK’s voetbal (1992, 1996, 2000, 2008) en verder tal van titeltoernooien in het schaatsen, paardensport en judo.