Nieuws

PEC ZWOLLE

PEC Zwolle heeft de tribunecapaciteit vergroot en het aantal werkposities verkleind, merkte fotograaf Henk Jan Dijks. Zijn relaas hieronder:
,,Door de uitbreiding van het stadion van PEC Zwolle is het aantal werkplekken voor fotografen afgenomen. Bij het uitvak kan je alleen maar zitten vlakbij de cornervlag. Er is daar een kleine werkruimte voor max 4-5 fotografen gecreëerd. Vanaf deze plek kun je niet alle posities op het veld fotograferen.
Het wordt nog moeilijker gemaakt wanneer (zoals afgelopen vrijdag tegen SC Heerenveen ) de eerste tien minuten van de wedstrijd tientallen supporters naast je blijven staan.

Het zicht op het doel, met links de nieuwe tribune en de stewards.

Nadat die door enkele stewards weggestuurd waren, gingen vervolgens die stewards op dezelfde plek staan. Na een aantal flinke discussies gingen de heren een metertje naar achteren, zodat wij na 20 minuten speeltijd eindelijk het doel konden zien…
Aan de overkant (bij de fanatieke aanhang van PEC) kun je volgens de plattegrond achter de led-boarding zitten. Deze ruimte is echter zo smal en vanwege een verlaging ook nog eens gevaarlijk. Niet te doen, dus.

Het fotoplateau voor het uitvak in het MAC³PARK Stadion van PEC Zwolle

De fotoposities die voor enkele klanten van CameraNu zijn gereserveerd zitten aan de lange zijde tussen het invalidevak en de dug-out. Daar mogen de professionals nu niet meer zitten.
Vóór het invalidevak mag je nog wel zitten, maar dan wel zodanig dat je niemand in de weg zit.
PEC Zwolle heeft van tevoren per mail al aangekondigd dat er minder plekken beschikbaar zouden zijn en dat ze geprobeerd hebben een oplossing te vinden. Nu maar hopen dat bij de volgende thuiswedstrijd (tegen PSV, dus volle bak) al een verbetering zichtbaar is…’’
HENK JAN DIJKS

Uitleg van Koen te Riele, PEC Zwolle, verzonden aan de geaccrediteerde journalisten:
"Deze zomer is het MAC3PARK stadion van PEC Zwolle verder uitgebreid. Aangezien er naar beneden toe is gebouwd, heeft dit enkele gevolgen voor de werkplekken van de fotografen. In de bijlage van deze e-mail is een plattegrond te zien. De rode lijn geeft de werkruimte van de fotografen aan, de paarse lijn is daarbij een speciaal geval. Dit is namelijk voor ons mindervalideplatform en daarom een vriendelijk verzoek hier plaats te nemen als de situatie dat toestaat.
Ik snap dat deze wijziging niet met gejuich ontvangen wordt, het is immers een negatief gevolg van een positieve ontwikkeling; de groei van PEC Zwolle. Mochten jullie naar aanleiding van vrijdag op- of aanmerkingen hebben, dan ontvang ik deze graag en bij voorkeur via de e-mail. Zodoende kan ik dit intern bespreekbaar maken. Overigens is ook het NSP ingelicht en vrijdag aanwezig."