Nieuws

Nominaties welkom voor NSP-prijzen

Fotografen en sportredacties kunnen binnenkort weer nominaties aanbevelen voor de jaarlijkse verkiezingen van de NSP. Bij het Sport & Media Nieuwjaarsdiner, op maandag 16 januari 2017, worden prijzen in vier categorieën toegekend.

Met de prijzen worden de sportpersoonlijkheid, de sportjournalist, de journalistieke belofte en de beste sportfoto van 2016 geëerd. Bij de vorige verkiezing gingen de prijzen naar respectievelijk autocoureur Max Verstappen, Marco Knippen, Michel Abbink en Koen Suyk met een beeld van een zwevende hockeyster.

De sportpersoonlijkheid wordt gekozen door het bestuur van de NSP. De jury voor de sportjournalist van het jaar is uitgebreid met Marco Knippen als winnaar van 2015. Onder voorzitterschap van John Volkers bestaat de jury verder uit Guus van Holland, Henk Mees, Chris van Nijnatten en Frans Oosterwijk. De belofte van het jaar wordt gekozen door een jury bestaande uit Diana Kuip, Theo Dersjant, Martijn Hendriks en Gerard den Elt. Een zestal beroepsfotografen kiest de tien beste foto’s waaruit het winnende beeld voortkomt. De tien genomineerde zullen bij de nieuwjaarsbijeenkomst worden geëxposeerd.

Nominaties voor de beloftenprijs kunnen worden gemaild naar talentenprijs@nsp.nl