Nieuws

Transparantie in sport thema op NSP-bijeenkomst

Het Sport & Media Nieuwjaarsdiner staat op maandag 16 januari in het teken van de NSP-jaarprijzen en het thema ‘Transparantie’. Aan de hand van  het thema wordt teruggeblikt op 2016, het jaar van Sepp Blatter, FC Twente, matchfixing, doping en good governance. Onder anderen Vlaams journalist Hans Vandeweghe, hoogleraar Marjan Olfers (VU Amsterdam) en Hans den Oudendammer (Rotterdam Topsport) geven hun visie op de transparantie in de sport.

Rotterdam Ahoy is de locatie voor het Sport & Media Nieuwjaarsdiner. De NSP werkt hiervoor samen met Arko Sports Media. Mede dankzij Rotterdam Topsport is in 2017 Ahoy beschikbaar. In januari 2016 gingen de NSP-jaarprijzen in de vier categorieën naar Max Verstappen (sportpersoonlijkheid), Marco Knippen (sportjournalist), Michel Abbink (talent) en Koen Suyk (sportfoto). Max Verstappen nam de prijs persoonlijk in ontvangst.

De sportpersoonlijkheid wordt gekozen door het bestuur van de NSP. Marco Knippen is als winnaar van 2015  toegetreden tot de jury voor de sportjournalist van het jaar. Een zestal fotografen beoordeelt de tien genomineerde foto’s waaruit de winnende wordt gekozen.