Nieuws

NSP zet 2017 in met Nieuwjaarsdiner in Ahoy

De stichting Nederlandse Sport Pers (NSP) wenst iedereen bij deze het allerbeste voor 2017. Nog persoonlijker, nog hartelijker kan dat op maandag 16 januari bij het Sport & Media Nieuwsjaardiner in Rotterdam Ahoy. Het belooft een succesvolle, veelbezochte tweede editie te worden waarvoor NSP en SPORTNEXT de handen ineen hebben geslagen. Veel journalisten, betrokkenen uit het bedrijfsleven en de sponsoring hebben zich al aangemeld. Tijdens deze bijeenkomst zullen ook de NSP-jaarprijzen worden uitgereikt.

De Nieuwjaarsbijeenkomst staat in het teken van Transparantie in de sport. Vier sprekers, ieder vanuit een eigen invalshoek, zullen spreken over onderwerpen als kleedkamergeheimen, corruptie, matchfixing, good governance en andere ethische vraagstukken. De sprekers zijn Charles van Commenée (NOC*NSF), Marjan Olfers (VU Amsterdam), Fardau Wagenaar (TC Tubantie) en Raymond Salomon (Feyenoord)

In januari 2016 gingen de NSP-jaarprijzen in de vier categorieën naar Max Verstappen (sportpersoonlijkheid), Marco Knippen (sportjournalist), Michel Abbink (talent) en Koen Suyk (sportfoto). Max Verstappen nam de prijs persoonlijk in ontvangst. De sportpersoonlijkheid wordt gekozen door het bestuur van de NSP. Marco Knippen is als winnaar van 2015 toegetreden tot de jury voor de sportjournalist van het jaar. Een zestal fotografen beoordeelt de tien genomineerde foto’s waaruit de winnende wordt gekozen.