Nieuws

Giro kijkcijferhit

 

Met de exclusieve uitzendrechten van de Giro d’Italia trekt Eurosport honderdduizenden tv-kijkers meer dan tot nu toe. De tijdrit die door Tom Dumoulin werd gewonnen, trok in Nederland 435.000 kijkers. Zondagmiddag zijn 397.000 kijkers geregistreerd. De etappe die Dumoulin zaterdag in de slotklim won, werd door 297.000 mensen live bekeken. Het zijn ongewoon hoge getallen voor Eurosport.

Tot en met vorig jaar volgden veel Nederlandse wielerfans de Giro via de VRT (Vlaanderen), die elke etappe live uitzond. In wat mindere mate ging de laatste jaren ook de NOS over tot rechtstreekse reportages. Sinds dit jaar liggen de uitzendrechten exclusief bij Eurosport.

In België blijkt Eurosport tijdens de rechtstreeks uitgezonden etappes de best bekeken zender. Eurosport is niet voor iedere tv-kijker bereikbaar. De investeringen in uitzendrechten hebben er toe geleid dat Discovery Networks Benelux (eigenaar van Eurosport) de doorgiftetarieven heeft opgeschroefd. Als gevolg daarvan is Eurosport in Zeeland niet meer via Delta te ontvangen. 

Zodra de Giro zondag 28 mei de finish bereikt, heeft Eurosport een nieuw topevenement in de aanbieding. Twee weken lang doet de zender live verslag van het gravel-tennistoernooi op Roland Garros in Parijs, een van de vier Grand Slems. In totaal 125 uur tennis staat er geprogrammeerd. Oud-kampioen Mats Wilander is de vaste analist, de verslaggeving komt van Kristie Boogert, Mariëtte Pakker en Marc de Hous. 

Op langere termijn krijgt Eurosport via Discovery ook een belangrijker rol in de verslaggeving van de Olympische Spelen. Vanaf de Winterspelen in 2018 liggen de rechten bij Discovery. Met de NOS zijn al aparte afspraken gemaakt voor het uitzenden

In de roze trui trekt Tom Dumoulin meer kijkers naar Eurosport