Nieuws

Honderd uur Tour in drie weken

 

Traditioneel pakt de NOS weer flink uit met de Tour de France. Honderd uur op tv, honderd uur op de radio en dagelijks 24 uur online gedurende drie weken. Voor de omroeporganisatie zullen vijftig mensen actief zijn in Frankrijk. Bij Radio Tour de France maakt Gert van ’t Hof zijn debuut als presentator naast Robbert Meeder.

Alle etappes zullen op NPO 1 live te volgen, doorgaans vanaf 14.10 uur. Zeven etappes worden van start tot finish uitgezonden, op tv en online via nos.nl/tour en de nos-app. De verslaggeving hiervoor wordt opnieuw gedaan door Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. De finishinterviews worden gedaan door Han Kock. Net als vorig jaar wordt de etappe kort na de finish geanalyseerd. Herman van der Zandt doet dit samen met de analisten Thijs Zonneveld en Danny Nelissen.

Herman van der Zandt komt ’s avonds terug met een groter interview in De Avondetappe, de talkshow die rond 21.20 uur begint en gepresenteerd wordt door Dione de Graaff. Aan tafel verschijnen onder anderen Danny Nelissen, Thijs Zonneveld, Rob Harmeling, Edwin Winkels, Henk Lubberding en Marijn de Vries.

Voor Radio Tour de France volgt Sebastiaan Timmerman de etappes vanaf de motor en doet Gio Lippens vanuit de finishlocatie verslag. Steven Dalebout maakt de interviews. Maarten Tjallingii is de analyticus op de radio. Op de rustdagen zal Gio Lippens tussen 16.00 en 17.00 een forum leiden met onder anderen dagbladjournalisten. Radio Tour de France zal de eerste twee uur worden gepresenteerd door Gert van ’t Hof, waarna Robbert Meeder hem aflost.

Nieuw is een NOS-app met alleen video’s. Via de livestream op de NOS-app zijn alle etappes live te volgen.  Ook op Facebook en Twitter besteedt de NOS aandacht aan de Tour. 

 

Foto bijschrift:

Dione de Graaff en Herman van der Zandt, de gezichten van De Avondetappe.