Nieuws

Vaker nader overleg TIG en NSP

Sportmarketingbureau TIG Sports zal voortaan voorafgaande aan grote toernooien en belangrijke evenementen de NSP consulteren over het mediaplan en aangevraagde accreditaties. Dat hebben TIG en NSP afgesproken naar aanleiding van klachten van fotografen tijdens de WK Triatlon in Rotterdam, medio september.

Directeur Niels Markensteijn erkende vorige week in een gesprek met de NSP ruiterlijk dat het fotopodium niet aan de professionele vereisten voldeed. Het was te klein en er waren te veel mensen met een fotohesje, waardoor het voor veel collega's lastig werken was.

Van de zijde van de NSP is opgemerkt dat er te veel niet-professionele fotografen rondliepen. In het vervolg zal de NSP proberen na te gaan of de aangemelde journalisten en fotografen voldoen aan de gewenste beroepsstandaard.

Het idee was dat niet alle geaccrediteerden beroepsmatig voor het WK Triatlon aanwezig waren, maar soms bijvoorbeeld de websites van atleten e.d. vulden. Dat is niet altijd eenvoudig te controleren bij internationale evenementen met veel buitenlandse media.

De NSP zal daarom in het vervolg worden geraadpleegd, te beginnen bij de World Cup Shorttrack (5-8 oktober) in Dordrecht.