NIEUWSOVERZICHT

Oud-journalist Hans van Bovene aan hartstilstand overleden

Kort voor zijn 82ste geboortedag is voormalig journalist Hans van Bovene vrijdag 14 oktober in zijn woonplaats Vught overleden. Hans van Bovene was vanaf begin jaren zeventig langdurig in verschillende functies werkzaam voor het Brabants Dagblad.

‘Overbelichting bij wielerjournalisten’

In de Belgische krant De Morgen lanceert Hans Vandeweghe, voormalig verslaggever van het (helaas) voormalige maandblad Sport International, een interessante opvatting. Aanleiding zijn de medische attesten waarmee Bradley Wiggins ontheffing krijgt bij dopingcontroles.

RadioFreak Award, tweede prijs in twee jaar voor Gio Lippens

Voor het tweede jaar op rij is de RadioFreak Award voor de beste radioverslaggever gewonnen door een sportjournalist. Gio Lippens werd gekozen als opvolger van Jack van Gelder.

Sportzomer levert Radio 1 piek op

Een half etmaal lang werd NPO Radio 1 in de voorbije maanden gedomineerd door de ‘Sportzomer’. Van half tien in de morgen tot elf uur ’s avonds domineerden achtereenvolgens het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen de belangrijkste radiozender.

'Hou op met die mediatrainingen'

Sjors Fröhlich volgt de sport, en de verslaggeving daarvan, nog altijd op de voet.

WPG snoeit op redactie VI

Een forse bezuiniging bij het weekblad Voetbal International (VI) kost vijftien van de 72 medewerkers hun baan. ‘We kijken naar voetbal, maar lezen er minder over’, concludeert de NVJ-site Villamedia.

Golfpersprijs 2016

Journalisten, fotografen en programmamakers kunnen zich met hun beste werk aanmelden voor de Golfpersprijs 2016.

In het verleden kon men inzenden voor de categorie ‘tekst’ of de categorie ‘beeld’. In de beoordeling worden nu ook digitale media meegenomen. Aan de hand van alle inzendingen bepaalt de jury welke twee of drie er genomineerd zullen worden.

Nieuw Thialf biedt media meer comfort

Met een grondige renovatie van het ijsstadion Thialf in Heerenveen, komt er ook flink wat meer ruimte en comfort voor de media. Voor zowel audiovisuele media als de schrijvende pers zijn de werkomstandigheden aanzienlijk verbeterd, ook tot genoegen van de NSP.

Verslaggeving 'mediapartner' AD ook na deal met KNVB 'onafhankelijk'

Het AD heeft de Telegraaf afgelost als mediapartner van de KNVB en het Nederlands voetbalelftal.

Hans Klippus in jury Sportgala NOC*NSF

Voor de jaarlijkse verkiezing van de sporters van het jaar neemt Hans Klippus (AD) de plaats in de jury over van John Volkers (de Volkskrant).

‘Voor ’n goed verslag op website wordt niet betaald’

Cors van den Brink
Journalist All Track Press

Een kwart eeuw lang volgde Cors van den Brink als verslaggever de nationale en internationale atletiek. Vaak was hij, vooral in het buitenland, de enige Nederlander op de perstribune. Dan voorzag hij het ANP van informatie, speelde interviews door naar Langs de Lijn en regionale omroepen of deed verslag voor de krant en de media van de Atletiekunie. Na zeven Olympische Spelen was de veertigste Van Damme Memorial op 9 september zijn laatste klus als atletiek-specialist.