Nieuws

Radioverslag Feyenoord-titel bekroond

De prijs voor het mooiste sportverslag op radio of tv in 2017 is toegekend aan het duo Sinclair Bischop en Dennis van Eersel van Radio Rijnmond. Zij werden voor hun verslaggeving bij het landskampioenschap van Feyenoord onderscheiden met de Theo Koomen Award.  

Sinclair Bischop en Dennis van Eersel

Bischop en Van Eersel worden door de jury geroemd om hun enthousiasme en kundigheid. ,,Buiten het overbrengen van sfeer, beschrijven ze op een professionele manier wat er op het veld gebeurt. Hun voetbal- en feitenkennis zijn dik in orde, ze zijn goed op elkaar ingespeeld en gunnen elkaar de microfoon", aldus juryvoorzitter Evert ten Napel.

Het is voor het eerst dat de prijs gewonnen is door regionale verslaggevers. Het duo wierp zich ook voor de microfoon op als fervente Feyenoord-supporters. Ten Napel: ,,Het ontbreken van objectiviteit is in dit geval geen journalistieke doodzonde, want ze weten wie hun publiek is en daar spelen ze goed op in."

De verslaggevers van Radio Rijnmond versloegen de twee andere genomineerden: NOS-tv-verslaggever Herbert Dijkstra en het NOS-radioduo Frank Wielaard en Ragnar Niemeijer. Dijkstra werd genomineerd voor zijn verslag van het WK wielrennen op de weg voor vrouwen, gewonnen door Chantal Blaak. En Wielaard en Niemeijer verdienden de nominatie voor hun verslag van de voetbalfinale van het EK vrouwen.

De Theo Koomen Award is vernoemd naar één van de spraakmakendste Nederlandse sportverslaggevers van de twintigste eeuw. De prijs is vijf jaar geleden in het leven geroepen door KRO-NCRV. Eerder wonnen turn-verslaggever Hans van Zetten, de radioverslaggevers Jack van Gelder en Gio Lippens, alle drie van de NOS. Met Olav Mol werd vorig jaar het Ziggo-verslag van de zege van Max Verstappen in Barcelona bekroond.