Nieuws

Wielerjournalisten eren Tom Dumoulin

Tom Dumoulin is door de internationale vereniging van wielrenjournalisten (AIJC) uitgeroepen tot meest media-vriendelijke renner in 2017. Hij volgt de Colombiaan Esteban Chaves op. Een jaar eerder ging de prijs naar de wielerploeg van Giant (met Dumoulin), die nu onder de naam Sunweb rijdt. De prijs werd uitgereikt door Raymond Kerckhoffs (Telegraaf), die voorzitter is van de AIJC.

Tom Dumoulin betrok in zijn dankwoord zijn ploeg. ,,Wij hechten als ploeg waarde aan een goede relatie met de media en beseffen dat dit onderdeel is van het vak. Ik ben ook blij dat ik gezien word als een makkelijk toegankelijke renner en daarvoor met deze prijs word gewaardeerd.”

Raymond Kerckhoffs wees bij de prijsuitreiking op een voorbeeld dat de uitverkiezing van Dumoulin rechtvaardigt. ,,In de Giro d’Italia raakte Tom Dumoulin drie dagen voor het einde de leiderstrui kwijt. Ondanks die tegenslag en wat dat allemaal met  zich meebracht, trok Tom kort na de finish 20 minuten uit om in drie verschillende talen met alle internationale media te praten.”

Graham Watson

De mediaprijs 2017 van de AIJC ging naar de Engelsman Graham Watson (Londen, 1956). Hij is sinds 1976 actief als wielrenfotograaf en werkt onder meer voor wielermagazines in alle werelddelen.

De AIJC werd opgericht in 1976 en telt ruim 300 leden uit meer dan 30 landen. De organisatie zet zich met name in voor constante verbetering van de werkomstandigheden voor mediavertegenwoordigers bij wielerwedstrijden.

Raymond Kerckhoffs reikt de prijs uit aan Tom Dumoulin.