Nieuws

Grote drukte verwacht op NSP Jaarfeest

Met minder dan twee weken voor de boeg belooft het NSP Sport & Media Nieuwjaarsdiner op maandag 22 januari 2018 een uitverkocht huis te worden. Dat wordt dus dringen rondom de Coolste Baan in het Olympisch Stadion, waar het Sport en Media Nieuwjaarsdiner plaats heeft, georganiseerd door NSP en Arko Sports Media met medewerking van cateraar La Place en sportmarketingbureau House of Sports.

Niemand lijkt de uitreiking van de jaarprijzen, de discussie over het beperkte aantal vrouwen in de sportjournalistiek (thema gekozen ivm afscheid Marina Witte) en het uitluiden van deze Grande Dame van de Nederlandse sportjournalistiek te willen missen.

In de laatste week – zo leert de ervaring – stromen de inschrijvingen snel binnen en bij 200 deelnemers is de zaal echt vol. Wees dus gewaarschuwd, want VOL = VOL.  

Inmiddels hebben zich 125 mensen ingeschreven en de teller ratelt gestaag door. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 15 januari.

Zo dingen 46 fotojournalisten mee de prijs voor de Sportfoto van het Jaar 2017. De tien markantste beelden van het voorbije sportjaar worden op banners in de zaal en op de tafelkleden getoond. De drie prijswinnaars ontvangen aardige prijzen.

Daarnaast discussiëren Dione de Graaff (NOS) en Barbara Barend (HELDEN Magazine) met een nog uit te nodigen gast (Jaap de Groot is helaas verhinderd) over de vraag waarom op sportredacties zo weinig vrouwen werken. De avond wordt gepresenteerd door Marcel Maijer (RTL).

Pauline Siemers (perschef Oranje Leeuwinnen tijdens EK 2017) en Rob de Leede (UEFA’s perschef bij EK vrouwenvoetbal) bieden een kijkje achter de schermen van het succesvol verlopen EK vrouwenvoetbal.

Sportfotografen Klaas Jan van der Weij en Pim Ras debatteren over hun verschillende fotostijlen, die tot uiting komen in hun vorige maand verschenen boeken SPORTRET en MOMENTS. Verder aandacht voor het werk van de spaarzaam in het vak aanwezige sportfotografes.

Uiteraard zetten we ook de Sportjournalist van het Jaar en het grootste Sportjournalistieke Talent (m/v) van 2017 in de schijnwerpers. Verder maken we de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2017 (m/v) bekend, de sporter die mag plaatsnemen in een illuster rijtje van de afgelopen jaren, zoals Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015) en Sven Kramer (2016).

Het slotwoord is voor NRC-columnist en sportverslaggever Marcel van Roosmalen, die ingaat op zijn ervaringen met vrouwen in de sportjournalistiek.

Aanmelden voor (ex-) NSP-kaarthouders kost €52,50 (ex BTW) en kan via https://www.aanmelder.nl/sportenmedianieuwjaarsdiner/part_program