Nieuws

Ruud Gullit analist bij duels Oranje op Veronica

 

Nu zijn baan als assistent-bondscoach erop zit, keert Ruud Gullit als tv-analist terug bij de eerste twee oefenwedstrijden van het Nederlands voetbalelftal. De live-uitzendingen van de oefenwedstrijden van Oranje verhuizen van SBS6 naar Veronica. De eerste twee duels zijn: Nederland-Engeland op vrijdag 23 maart en Portugal-Nederland op maandag 26 maart.

Bij beide wedstrijden verzorgt John van Vliet het commentaar en is Wytse van der Goot als verslaggever ter plaatse. Zowel Veronica als SBS6 is een zender van Talpa TV, dat in het bezit is van de uitzendrechten.

Met deze verhuizing brengt Talpa TV al het voetbal bij één tv-zender, Veronica: de Champions League, de KNVB Beker, de  eerste divisie, de kwalificatie- en oefenwedstrijden van het nationaal vrouwenelftal en de oefenwedstrijden van Oranje.

Nederland - Engeland is de eerste wedstrijd van Oranje onder leiding van de nieuwe bondscoach, Ronald Koeman. Het duel vindt plaats in de Amsterdam ArenA en de uitzending wordt gepresenteerd door Jan Joost van Gangelen. Drie dagen later speelt Oranje in Genève tegen heersend Europees kampioen, Portugal. Deze avond wordt gepresenteerd door Toine van Peperstraten. Onder Talpa TV vallen naast Veronica en SBS6 ook Net5, SBS9 en het VOD-platform KIJK.