Nieuws

Overlijden Kees te Gussinklo maakt indruk

In het Haagse voetbal stond Kees te Gussinklo bekend als de stem van Sportsignaal Radio op Den Haag FM. Vorige week overleed hij onverwacht op 64-jarige leeftijd. Zijn overlijden maakte veel indruk. Verschillende voetbalclubs in Den Haag en omstreken herdachten afgelopen weekeinde Te Gussinklo met rouwbanden en een minuut stilte.

Kees te Gussinklo was een bekende verschijning op de Haagse en regionale sportvelden. Ruim 25 jaar lang zat er altijd opwinding en bevlogenheid in zijn live-flitsen. Hij was afkomstig uit de Achterhoek waar De Graafschap-aanvaller Joop Hartjes zijn jeugdidool was. Te Gussinklo is ook actief geweest als vrijwilliger bij zijn club RAS en als supporterscoördinator bij ADO Den Haag. 

Hij deed jarenlang verslag van de wedstrijden van ADO Den Haag. In het AD/Haagsche Courant zei radioverslaggever Pim Markering over hem: ,,Toen hij vond dat Danny Vane en ik er klaar voor waren om ADO Den Haag te gaan verslaan, heeft hij zelf plaatsgemaakt. Dat die overgang goed verliep, maakte hem enorm trots. Kees kende geen jaloezie, cijferde zich weg. Omdat hij ook onnoemlijk veel tijd stak in de organisatie en coördinatie, kun je rustig stellen dat Sportsignaal Radio er zonder hem niet meer zou zijn geweest.''