Nieuws

Heya! De NSP Mediagids is verschenen

De sporthelden van menig jongeling in de jaren zestig en zeventig hebben vrijdag 9 maart de verschijning van de NSP Mediagids 2018 luister bij gezet.

Ard Schenk en Kees Verkerk, aanstichters van aanhoudende schaatsgekte in ons land, namen in de catacomben van het Olympisch Stadion – voor de gelegenheid omgedoopt tot Coolste Baan – de nieuwe gids in ontvangst.

Algemeen secretaris Gerard den Elt overhandigde de gids aan de twee Olympisch kampioenen, toevallig in de stad voor een reünie van ruim veertig wereldkampioenen allround. En Ard zou Ard niet zijn als hij in een dankwoord niet even inging op de belangrijke rol van de media – zowel vroeger als nu.

Den Elt prees het tweetal voor hun ongekende, decennialange openheid en hun gevoel voor de media. Hij verwees onder meer naar het moment dat Kees Verkerk op een warme dag in zijn zwembroek over het ijs van de Jaap Edenbaan schaatste en besefte dat hij even de krant moest bellen. Het AD en de Telegraaf kwamen in het midden van de jaren zestig graag even die foto maken. Waarbij volgens Kees uiteraard geen cent werd betaald om de amateurstatus van de kampioenen niet in gevaar te brengen.

Natafelend met een prosecco en een bitterbal haalden de twee ook nog even herinneringen op aan hun vaste volgers, zoals Ger Bestebreurtje en Fred Racké, die een boek schreven over Ard (Ard Apart door Racké) en Kees (Heya Keessie door Bestebreurtje).

In beter gezelschap kon de NSP Mediagids dus niet ten doop worden gehouden. In dit handboek uiteraard de vertrouwde contactgegevens van de media, journalisten, fotografen en sportbonden.

Op de cover staat Ireen Wüst, geportretteerd door Stephan Tellier in gesprek met de media in de Mixed Zone van de Gangneung Science Oval.

Kees Verkerk (rechts) neemt de nieuwe NSP-gids in ontvangst van Gerard den Elt. In het midden is Ard Schenk gedeeltelijk zichtbaar.

In de gids eveneens aandacht voor de jaarprijzen voor journalisten en fotografen, met daarin opgenomen de genomineerde en prijswinnende foto’s van de jaargangen 2016 en 2017. En vanzelfsprekend staan de Sportpersoonlijkheden van de jaren 2016 en 2017 (Sven Kramer en Annemiek van Vleuten) in het boekje.  

De NSP Mediagids kwam tot stand dankzij de inspanningen van onder anderen Henk Mees, Marianne Verzijl, Arend Jan Kornet, Remco Tervoort (SPORTNEXT) en Ivo Koschak. Ook Rabobank, KPN, Nederlandse Loterij, ING, Canon, Golazo, Cameraland en Arko Sports Media verleenden hun steun.

De gids wordt in de loop van de week aan de NSP-kaarthouders verzonden en moet uiterlijk media volgende week in de bus liggen.