Nieuws

Henk Wageman 1949-2018

‘De onwrikbare journalist die alom werd gerespecteerd’, schreef Jelle Boonstra in De Stentor over Henk Wageman, die dinsdag 27 maart na een langdurige ziekte overleed.  Henk Wageman werkte dertig jaar voor De Stentor, en eerder de Zwolse Courant, onder meer als chef sportredactie en chef regioredactie. Vanaf 2015 was hij bestuurslid van de NVJ-sectie  Plus +, de laatste twee jaar als voorzitter. Henk Wageman werd 69 jaar.

Henk Wageman, geboren en opgegroeid in Winschoten, was dertig jaar in de sportjournalistiek werkzaam. Hij volgde zowel PEC Zwolle als het amateurvoetbal. In 1982 deed hij voor de toenmalige regionale krantencombinatie Persunie verslag van het WK voetbal in Spanje.

,,Journalistieke eerlijkheid ging boven alles. Dat werd in de bestuurskamers in de regio lang niet altijd op de juiste waarde geschat. Ondanks zijn kritische blik werd hij alom gerespecteerd. Hij had het karakter en lef om een kop koffie te drinken met de mensen die hij in de krant bekritiseerde”, zei zijn zoon Stephan De Stentor.

Henk Wageman was ook onder meer voorzitter van de Ondernemingsraad De Stentor en lid van de Centrale Ondernemingsraad Wegener. Bijna zeven jaar geleden koos hij voor een vut-regeling. Zijn zoons Stephan en Sander waren toen ook al in de journalistiek actief.  In zijn vrijgekomen tijd zette hij ZwolleNu.nl op en een website voor amateurvoetbalverenigingen. Met zijn zoon Stephan schreef Henk Wageman in 2014 een boek over de KNVB-bekerfinale die PEC Zwolle in 1977 tegen FC Twente verloor.