Nieuws

Nieuw Voetbal Inside met andere flitsen

De transfer van het programma Voetbal Inside naar Veronica (Talpa TV) zal vermoedelijk tot een heel andere invulling qua voetbalbeelden leiden. John de Mol, eigenaar van Talpa, gaat er vanuit dat Veronica ook de komende jaren over de uitzendrechten van de Champions League beschikt. Daartegenover moeten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp het bij Veronica vrijwel zeker stellen zonder de flitsen van FOX Sports.

De onderhandelingen over verlenging van een contract met de uitzendrechten van de Champions League lopen nog voor Veronica. Kabelbedrijf Ziggo heeft zich al verzekerd van een tweede (beperkt) recht op de uitzendrechten. Over welke andere beelden Veronica kan beschikken is nog onduidelijk.

 In de uitzending van vrijdag 30 maart verheugde René van der Gijp zich al op het vooruitzicht dat Voetbal Inside in een nieuwe omgeving en onder een nieuwe naam beelden van de Champions League kan laten zien. ,,Het perspectief van de Champions League vindt René van der Gijp helemaal het einde. Toen was vrij snel duidelijk dat dát het moest gaan worden”, aldus Wilfred Genee in NRC.

Afgewacht moet worden wat de switch inhoudt voor de kijkcijfers. Metingen wijzen uit dat tv-kijkers doorgaans veel meer belangstelling hebben voor Nederlands competitievoetbal dan voor buitenlandse wedstrijden. Wilfred Genee wordt vermoedelijk ook de presentator van de Champions League-uitzendingen op Veronica. Bij RTL had hij zich al beklaagd over te weinig armslag als presentator en programmamaker op de diverse RTL-kanalen.

John de Mol deed vorige week ook zaken met de overname van persbureau ANP. Volgens NRC betaalt Talpa Network hiervoor 17 tot 20 miljoen euro aan V-Ventures, de investeringsmaatschappij van  Vereniging Veronica. Het Financieele Dagblad noemde een bedrag van 30 miljoen euro. V-Ventures is sinds 2010 eigenaar van het 84 jaar oude ANP.  Vereniging Veronica staat los van de tv-zenders SBS6 en Veronica, die sinds april 2017 in handen zijn van Talpa Network.