Nieuws

Docu over Ireen Wüst komt pas in najaar

De documentaire over Ireen Wüst, waarmee Annette Gerritsen sinds april 2017 bezig is, laat langer op zich wachten. ,,We hebben vastgesteld dat we nog niet klaar zijn. We mikken nu op oktober, als het nieuwe schaatsseizoen begint”, vertelde Annette Gerritsen op Omroep Brabant.

Annette Gerritsen hoopt in het najaar de docu afgerond te hebben met onder meer de zoektocht naar een nieuwe ploeg die Ireen Wüst nog moet zien te vinden. Ook tijdens de zomermaanden gaan de opnamen verder. In het weekeinde was Annette Gerritsen voor opnamen nog op Schiphol vanwaar Wüst op vakantie ging naar Hawai.

In juni vorig jaar kondigde Gerritsen, oud-schaatsster en schaatsanaliste voor de NOS, aan Wüst  van nabij te willen volgen op haar jacht naar goud op de Olympische Winterspelen. ,,Het was mooi om te zien hoe vastberaden, met veel geloof in eigen kunnen, Ireen haar doel heeft nagestreefd na een moeilijke aanloop in het begin van het schaatsseizoen. Mooi om mee te maken, een grote ontdekkingsreis, ook al kom je als documentairemaakster nooit dichtbij genoeg”, aldus Gerritsen.

Eerder werd al de verschijning van de biografie van Ireen Wüst uitgesteld. Het boek was in november klaar en al gedrukt toen besloten werd tot uitstel. Het is nog niet bekend wanneer het wél uitkomt.