Nieuws

WK met 19 Nederlanders van gedrukte media

Op het WK voetbal in Rusland zijn zeven Nederlandse media met 13 schrijvende journalisten vertegenwoordigd. Daarnaast volgen zes Nederlandse fotografen de WK-wedstrijden. Naast rechtenhouder NOS sturen ook andere tv-zenders verslaggevers en cameramensen naar Rusland.   

De Telegraaf zet met vier verslaggevers en een fotograaf de meeste mensen in bij de schrijvende media. De Volkskrant zendt drie verslaggevers uit, Voetbal International een verslaggever en een fotograaf. Verder zijn in Rusland aanwezig het Algemeen Dagblad (2), ANP (1), NRC (1) en het tijdschrift De Voetbaltrainer (1).

De zes fotografen zijn geaccrediteerd namens ANP, Telegraaf, Leeuwarder Courant, Voetbal International en de fotobureaus Pro Shots en Soccrates Images.

Bij het WK bestaat bovenmatige media-interesse voor de twaalf wedstrijden die in de twee stadions in Moskou worden gespeeld. Het aantal aanvragen overtreft ruimschoots de beschikbare plaatsen op de perstribune, zo wordt gemeld op de website van de AIPS.

De aanvragen voor de wedstrijden in de hoofdstad van Rusland valt hoog uit omdat Moskou door de meeste mediavertegenwoordigers als vaste verblijfplaats is verkozen. Het WK strekt zich uit over elf steden, met twaalf stadions. Ook voor het FIFA-congres, op 13 juni in Moskou, bestond dit jaar veel meer dan de geplande belangstelling.