Nieuws

Mart Smeets op twee fronten actief tijdens Tour

Wie nog altijd Mart Smeets mist in de dagelijkse Tour-talkshow De Avondetappe, kan elders terecht. Op twee verschillende fronten houdt de Tour de France hem in ban.  In een vlog op nu.nl/mart geeft hij dagelijks zijn indrukken. Daarnaast werkt Smeets (71) mee aan een podcast, die elke ochtend rond 11.00 uur online komt op de website van NPO Radio 1 en op andere podcast-platforms.

Vloggen op nu.nl deed Smeets al tijdens de Giro d’Italia, dagelijks vanuit zijn werkkamer in Haarlem. Voor de podcast, getiteld De Kopgroep, werkt Smeets samen met politiek analist Joost Vullings (Een Vandaag) en Martijn Hendriks, die deel uitmaakt van de NOS-equipe in de Tour de France. 

De Kopgroep praat de luisteraar iedere ochtend bij over de etappe van die dag. ,,We peilen de sfeer in het peloton. Mart geeft elke dag zijn visie, met altijd wel een prachtige anekdote, en je hoort wie de favorieten zijn voor de dagzege. Binnen tien minuten weet je genoeg om bij het koffiezetapparaat indruk te maken op je collega's", aldus Vullings in de Varagids.