Nieuws

Marcel van der Kraan volgt Jaap de Groot op bij Telegraaf

Marcel van der Kraan (55) volgt per 1 augustus Jaap de Groot op als chef-sport van De Telegraaf. Van der Kraan werkt inmiddels bijna tien jaar als voetbalspecialist voor Telesport. Jaap de Groot (63), die twaalf jaar leiding gaf aan de redactieonderdeel, krijgt een andere rol binnen De Telegraaf. Voor zijn opvolging vroeg de hoofdredactie aan De Groot om een voordracht. Daaruit volgde de benoeming van Van der Kraan.

,,Jaap de Groot opvolgen is een grote eer en inspireert me”, aldus Van der Kraan. ,,Met zijn slogan ‘Telesport is topsport’ heeft hij de krant een gezicht gegeven waarmee Telesport naast Privé en Financiën een van de toonaangevende onderdelen van De Telegraaf is. Ik heb in mijn loopbaan nooit zo’n goede chef sport gekend als Jaap, zo veelzijdig in zoveel takken van de topsport. Topvoetbal, Olympische Spelen, Formule 1, Jaap heeft overal een positie en heeft veel grote namen binnengehaald, met name als columnist.”

Als chef van de sportredactie blijft Marcel van der Kraan actief in de verslaggeving van internationaal voetbal. ,,De hoofdredactie vindt ook dat het zonde is met name mijn internationale netwerk los te laten. Onze dynamische voetbalploeg levert onder leiding van Valentijn Driessen al uitstekend werk op diverse fronten. Daar wil ik mijn steentje in bij blijven dragen”, licht Van der Kraan toe.

Marcel van der Kraan bezit al tientallen jaren uitstekende contacten in de Engelse voetbal- en mediawereld. Mede daardoor kreeg hij spraakmakende primeurs op zijn naam als de keuze van Manchester United voor Louis van Gaal, de overgang van Marcel Brands naar Everton en de miljardendeal van FOX Sports met de Eredivisie NV.

De journalistieke loopbaan van Marcel van der Kraan begon bij het voormalige Het Vrije Volk in Rotterdam waar Peter Ouwerkerk hem aannam en Dick van den Polder zijn mentor was in de voetbaljournalistiek. Daarna zette hij loopbaan voort bij het Rotterdams Dagblad en het AD.

 

,