Nieuws

Online-hoofdredacteur weg bij VI

Dennis van Luling vertrekt na bijna twee jaar bij Voetbal International, waar hij als lid van de driekoppige hoofdredactie ad interim vooral met ‘online’ bezig is. Vanaf 1 september is Van Luling chef online bij RTL. ,,Ik houd van voetbal, maar ben ook wel heel erg een generalist. Die breedte ga ik bij RTL weer opzoeken”, aldus Van Luling op de site van Villamedia.

Dennis van Luling

,,Ik wilde eigenlijk niet zo snel alweer een overstap maken. Maar tegelijkertijd zat ik bij VI ook niet meer zo lekker in mijn vel. Als er dan zo’n mooie functie vrij komt, dan ga je daarvoor.”

Volgens Villamedia stoorde Van Luling zich aan de redactiecultuur bij VI. ,,Er gebeuren hier hele mooie dingen, maar ik had als adjunct moeite de redactie de kant op te krijgen waarvan ik vind dat het op moet. Ik wilde vooral structuur aanbrengen: wat doe je deze week voor het blad, wat voor video, wat voor online en wat voor pro, en hoe gaan we het nieuws aanpakken? Dat kreeg ik er niet in.”

Van Luling steekt ook de hand in eigen boezem. ,,Ik ben geen die-hard voetbalman, terwijl ik omringd ben met mensen die de hele dag nergens anders mee bezig zijn. Wat er eerder deze maand in Thailand en Japan gebeurde, daar kan ik helemaal in opgaan.”

Bij RTL treft Van Luling – die van 2014 tot 2016 chef online was bij het AD – een redactie in transitie. Vorige maand nog werd duidelijk dat een reorganisatie bij de organisatie 85 banen gaat kosten. Als chef online gaat Van Luling zich in beginsel vooral focussen op de online redactie, meer structuur aanbrengen en zich bezig houden met de digitale toekomst en de verdere ontwikkeling van de online aanwezigheid van RTL.

(Bron: Villamedia.nl)