Nieuws

Topclubs eredivisie passen persconferenties aan

PSV, Ajax en Feyenoord hebben besloten met ingang van aanstaand seizoen de persconferenties na afloop van hun wedstrijden te gaan splitsen. Dat gebeurt na overleg met de NSP en FOX/Endemol.

Dit betekent dat na afloop van hun duels de trainers niet meer gelijktijdig – zoals de afgelopen seizoenen het geval was - maar na elkaar hun persconferentie houden. “Het heeft veel voordelen en het is met name in buitenlandse competities al jaren gangbaar het op deze wijze te doen”, schrijven de drie topclubs in een e-mail aan de andere eredivisieclubs, FOX en de NSP.

De nieuwe opzet is volgens de topclubs ook in de UEFA Europa League, UEFA Champions League en na interlands de gebruikelijke werkwijze. Gewoonlijk begint de trainer van de bezoekende club. Nadien volgt de persconferentie van de coach van de thuisspelende club.

Van deze volgorde kan worden afgeweken als de trainer van de thuisspelende club klaar is om aan de persconferentie te beginnen en de bezoekende trainer nog bezig is met (of nog moet beginnen aan) zijn interviews met FOX/NOS.

De drie topclubs doen dit niet alleen bij hun onderlinge duels, maar dus ook bij andere uit- en thuiswedstrijden.

Nog niet duidelijk is wat het beleid van de overige clubs zal zijn. De nieuwe opzet is wel besproken op een bijeenkomst tussen NSP en de persvoorlichters van de eredivisieclubs op 27 juni, maar dat heeft toen niet tot besluitvorming geleid.

De NSP heeft de overige clubs omwille van de uniformiteit en herkenbaarheid verzocht hetzelfde format te hanteren, zodat een lappendeken aan verschillende formats van persconferenties wordt voorkomen.