Nieuws

Martijn Krullaars 1971-2018

Martijn Krullaars, journalist op de redactie van De Stentor in Apeldoorn, is dinsdag 31 juli op 47-jarige leeftijd overleden. Tot 2015 was hij werkzaam op de sportredactie. Voor de Geassocieerde Pers Diensten (destijds een samenwerkingsverband van regionale kranten) volgde hij lange tijd onder meer de nationale hockey- en volleybalteams.  

 

Martijn Krullaars

‘Na vele jaren van passie voor sport, stad en journalistiek, verloor hij de passie voor het leven’, schreven zijn collega’s van de stadsredactie in een overlijdensadvertentie. ‘Martijn was een sportfanaat die alles van de mens achter de sporter wilde weten’, typeerde De Stentor hem in een In Memoriam.  

 

Daarin werd ook gerefereerd aan zijn journalistieke belevenissen bij de start van de Giro d'Italia in 2016 in Apeldoorn, zijn stad. ‘Op het moment dat Tom Dumoulin zijn historische overwinning op de Loolaan pakte, stond Martijn vlak naast de koning. Slechts drie zinnen had hij nodig om die zesde mei 2016 te duiden: 'Had koning Willem-Alexander een kroon gehad, dan had hij die gistermiddag zó aan Tom Dumoulin gegeven. Zonder twijfel. De vorst was de eerste om te erkennen dat Nederland heel even een andere koning heeft: koning Tom.'  
 
Zaterdag 4 augustus is Martijn Krullaars gecremeerd. Hij laat twee kinderen na.