Nieuws

Fotograaf Pierre van de Meulenhof overleden

Thuis in Helmond is maandag 10 september Pierre van de Meulenhof overleden. Hij was de oprichter/naamgever van het fotopersbureau, dat sinds 1990 door zijn zoon Ton wordt geleid. Pierre van de Meulenhof was tientallen jaren de vaste fotograaf bij wedstrijden van PSV namens het Eindhovens Dagblad (ED). Hij is negentig jaar geworden.

,,Een markante man”, reageerde Susanne Groeneveld, voormalig sportredacteur bij het ED. ,,Ik heb het ooit enorm met hem aan de stok gehad, toen ik het waagde om tien uur 's avonds nog te bellen om te vragen waar een foto bleef. Tegelijkertijd kon ik een potje bij hem breken. Toen ik een foto nodig had van wielrenner Daniël Willems was hij zelfs bereid om naar Rijkevorsel in België te rijden om daar vervolgens het interview wel zo'n beetje van mij over te nemen.” 

Van de Meulenhof, geboren en getogen Helmonder had eigenlijk een carrière als telefoonmonteur voor zich toen in de jaren zestig zijn fotografiehobby de overhand kreeg. Hij schoot plaatjes van sportwedstrijden in de regio die ook de krant haalden. Vanaf 1962 begon hij dat professioneler te doen met een eigen bedrijfje dat ook leverde aan het Algemeen Dagblad en voor de NTS (voorganger van de NOS) werkte. In 2003 werd hij koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

(Bron: ed.nl)