Nieuws

Pieter Zwart in hoofdredactie VI

Pieter Zwart (25) is opgenomen in de hoofdredactie van Voetbal International. Tegelijk met zijn benoeming kregen de interim-hoofdredacteuren Taco van den Velde en Peter Wekking een vaste status in de hoofdredactie. Pieter Zwart leidt de online-activiteiten bij VI als opvolger van de onlangs vertrokken Dennis van Luling.

,,De kracht zit in de combinatie die we hebben. Taco en Peter waarborgen de identiteit van het blad, en ik ben er voor de vernieuwing. We bedrijven zowel de klassieke journalistieke methode als nieuwe methodes”, zegt Zwart op villamedia.nl.

Pieter Zwart werd in januari uitgeroepen tot SportNEXT Sportjournalistiek talent 2017. Volgens hem is het aantal online-abonnees op VI PRO de afgelopen twee maanden met 2000 mensen toegenomen.

Hij wil vooral meer inzetten op data-analyse in de berichtgeving. ,,Je hebt toch bepaalde ideeën over wat je met een medium kunt doen en waar het naartoe moet. Dan is de hoofdredactie de beste plek om dat te realiseren. Ik vind dat we een merk hebben dat nog steeds heel veel mensen bereikt, en daardoor ook nog steeds veel potentie heeft. Nu PSV en Ajax beide in de groepsfase van de Champions League denk ik dat we weer veel mensen kunnen binden aan VI.

Voetbal International staat inmiddels al enige tijd te koop. Onder andere John de Mol heeft interesse getoond. Tot op heden valt er volgens Zwart weinig te zeggen over de verkoop.

(Bron: villamedia.nl)