Nieuws

Voetbalrubriek in Gaykrant

Voor het eerst in de historie van De Gaykrant zal het online medium gaan beschikken over een eigen voetbalverslaggever. Peter Schouten laat vanaf november maandelijks zijn licht schijnen over het thema Voetbal en LHBT+ in een rubriek onder de naam ‘Hand in Hand’.

Peter Schouten

Hans Prummel (hoofdredacteur De Gaykrant): ,,Wij vinden het een spannende, maar tegelijkertijd vooruitstrevende stap om het onderwerp voetbal te gaan verslaan. Voetbal is volkssport nummer één. Het is een misverstand dat het niet zou leven onder de LHBT+ers in ons land. Dus wij willen het de aandacht geven die het verdient, maar wel op onze eigen wijze.”

Peter Schouten: ,,Wie wedstrijdverslagen verwacht, doet er beter aan om Studio Sport te blijven kijken. Ik zal op mijn eigen manier aandacht besteden aan voetbal en het dagelijkse leven van LHBT+ers . Dat gaat verrassende inzichten en verhalen opleveren. Ik hoop van harte dat de deuren van alle betaald voetbalclubs en amateurclubs voor ons open staan.”

,,Homo' blijft het standaard- scheldwoord op school, straat en op de sportvelden”, zegt Peter Schouten, in het dagelijks leven werkzaam bij War Child. ,,Daar mag de KNVB best harder tegen optreden. Uit de kast komen in je voetbalteam blijft vaak een taboe. Wij van de Gaykrant vinden dat voetbal en homo supergoed samengaan. Er is een grote roze achterban geïnteresseerd in voetbal."

Voetbalclub NEC reageert alvast enthousiast: ,,Bij ons ben je van harte welkom". ADO Den Haag heeft al een eigen roze fanclub, de Roze Reigers.

Schouten wil het in de Gaykrant hebben over 'wat niet wordt besproken in de voetbalwereld'. ,,Het moet homovriendelijker worden op en rond het veld." Zelf speelt Schouten sinds vorig jaar bij Gay Soccer. ,,Op kunstgras, vijf tegen vijf, en het heet Power League." Als Schouten integratie van ho's en he's in het voetbal gaat onderzoeken, moet hij dan geen heteroteam uitproberen, luidde de vraag in Trouw. Schouten: ,,Ik heb het reuze naar mijn zin bij Gay Soccer. Misschien ooit."

(Bronnen: Gaykrant/Trouw)