Nieuws

Dave Anderson, Amerikaanse journalistieke veteraan, overleden

Dave Anderson, een van de veteranen in de Amerikaanse sportjournalistiek, is vorige week op 89-jarige leeftijd overleden. Anderson was meer dan dertig jaar sportcolumnist van de New York Times. Sports of the Times, heet de befaamde rubriek. In 1981 ontving Anderson als een van de weinige sportcommentatoren de prestigieuze Pulitzer Prijs.
In 1971 begon met het schrijven van columns. Tot 2007 (toen was hij 78) heeft hij min of meer full time gewerkt, Daarna is Anderson het rustiger aan gaan doen. Zijn laatste column dateert van augustus 2017, over de US Open tennis.
Toen hij jong was waren niet sporthelden zijn idolen, maar legendarische sportjournalisten. Hij schreef veel over golf, boksen, honkbal en football. Anderson schreef of was medewerker aan 21 boeken. 
Bokser Muhammed Ali was de sporter die hem het meest inspireerde. De halve finale van het olympisch ijshockeytoernooi van 1980 ( Lake Placid) tussen de Verenigde Staten en de Sovjetunie (4-3) was voor Anderson de meest gedenkwaardige wedstrijd.