Nieuws

Robin van Persie duikt op bij NSP

De iconische sportfoto van Pim Ras van de Beb Bakhuys-goal van Robin van Persie siert sinds deze week de glazen wand van het NSP-kantoor in het World Trade Center in Den Haag. En Arjen Robben ziet op de achtergrond dat het goed is…

De entree van het NSP-kantoor.

De foto is aan de NSP geschonken door het ANP, sinds vele jaren onze huisbaas. In mei zijn we met het persbureau meeverhuisd vanuit Rijswijk naar Den Haag. Daarop volgde nog een interne verhuizing van de vierde naar de derde verdieping, waar we sinds augustus zetelen.

De eregalerij van sportpersoonlijkheden.

Toch ontbrak er nog iets in ons nieuwe kantoor. Hoewel we de replica’s van de prijzen voor de Sportpersoonlijkheid van het Jaar aan de muur hebben hangen en sinds kort over een – kleine – sportbibliotheek beschikken, was het NSP-bureau nauwelijks van een normaal kantoor te onderscheiden.

Dus vroegen we Pim Ras of we zijn beklijvende beeld van de gewonnen WK-match tegen Spanje (2014, Brazilië, Itaipava Arena Fonte Nova, uitslag 1-5) mochten gebruiken om het sportieve karakter van de huurder te benadrukken. Dat mocht gelukkig, waarvoor onze dank! En dus dook Van Persie ineens op bij de NSP.

De actie van Robin van Persie, zoals gefotografeerd door Pim Ras,gezien vanuit het NSP-kantoor.

De onthulling van de foto kwam op het juiste moment. Dinsdag 13 november was ook de officiële opening van het ANP-kantoor, door burgemeester Pauline Krikke van Den Haag. Daarop volgde nog een symposium over de rol van het persbureau in Nederland, aan de hand van vijf stellingen en geleid door presentator Paul van Liempt.