Nieuws

NSP voert nieuwe prijs in: de Scoop van het Jaar

NSP voert nieuwe prijs in: de Scoop van het Jaar

 

Het bestuur van de NSP heeft dinsdag besloten een nieuwe prijs aan het palet van jaarprijzen toe te voegen: de Scoop van het Jaar. Hard en spraakmakend nieuws is immers datgene wat de sportjournalistiek drijft, het als eerste openbaren van ontwikkelingen, transfers of affaires die de lezers (en collega’s!) verbazen.

Collega’s worden nadrukkelijk opgeroepen mooie scoops en primeurs in te zenden die in aanmerking komen voor de prijs van Scoop van het Jaar.

Om een indruk te geven hebben we al de volgende primeurs in overweging:

  • Afwijkende bloedwaarden bij Yara van Kerkhof, Johan Stobbe (LC) en Rik Spekenbrink (AD);
  • BREAKING: #Ajax rond met Dusan Tadic over contract voor 4 jaar!! (Mike Verweij, De Telegraaf);
  • Hoe de urinestalen van Yvonne van Gennip en Ria Visser werden gestolen uit het dopinglab, het mysterie van het verdwenen urinekistje (Willem Feenstra, Mark Misérus en Maud Effting namens de Volkskrant en Kees Jongkind namens Andere Tijden Sport);
  • Formule 1 kiest voor Grand Prix op Zandvoort 2020 (De Telegraaf, Jaap de Groot);
  • 'Verontrustend misbruik' van schildklierhormoon door topsporters (Noordhollands Dagblad, Marco Knippen en namens Nieuwsuur Guido van Gorp);
  • Schaatscoach Jillert Anema ondernam poging tot matchfixing op Winterspelen Sotsji (Volkskrant, John Volkers).
  • #FootballLeaks, onthullende verhalen over onder meer de Super League en de voetbalmiljoenen die via de Amsterdamse Zuidas lopen (Jorg Leijten, NRC).

 

Uiteraard kan het heel goed zijn dat we andere spraakmakende kwestie vooralsnog niet in dit rijtje hebben opgemerkt. We streven naar permanente aanvulling. Schroom niet om de lijst verder aan te vullen met een mailtje naar info@nsp onder vermelding van Scoop van het Jaar.

We zijn inmiddels bezig met het samenstellen van een onafhankelijke jury, waarover later meer.

Dé primeur van het jaar 2018 wordt bekend gemaakt tijdens het NSP Sport & Media Nieuwjaarsdiner op 28 januari 2019.