Nieuws

Studio Alphen luidt veteraan uit met docu

Met een korte documentaire wordt Teun Klos uitgeleide gedaan door Studio Alphen. Als sportverslaggever zorgde de 81-jarige Klos jarenlang voor een vertrouwd geluid op de radio bij Studio Alphen. Zondag 16 december deed hij bij de finales van het NK-tennis in Alphen aan den Rijn voor het laatst live radioverslag.

,,Het zal een beetje aan mijn hart gaan dat ik stop, maar daardoor krijg ik zelf misschien ook een beetje meer rust.  Niet dat ik me er altijd even druk over maakte, maar toch ben je er mee bezig. Ik heb er heel veel plezier in gehad”, verklaart Klos zijn besluit.

Vanwege het vertrek van Teun Klos als sportverslaggever heeft Studio Alphen een korte documentaire over de nestor van de omroep gemaakt. Daarin wordt hij gevolgd op de zaterdag dat hij verslag deed van de voetbalwedstrijd Alphia - Oegstgeest.

De documentaire TEUN wordt donderdag 20 december even na 19.00 uur uitgezonden op het televisiekanaal van Studio Alphen. De uitzending wordt tot en met de kerstdagen ieder uur herhaald. Daarnaast is de documentaire ook via de website van Studio Alphen te bekijken.

De afgelopen dertien seizoenen was Teun Klos vrijwel iedere zaterdag te horen als voetbalverslaggever op de Alphense radio. De oud-voetbaltrainer had nóg een grote passie: tennis. Jaarlijks deed hij verslag van het challengertoernooi TEAN International. Ook versloeg hij de jaarlijkse sportverkiezingen in Alphen aan den Rijn.