Nieuws

VTBL bepaalt gezicht van FourFourTo

De Nederlandse editie van het Britse voetbalmagazine FourFourTwo verschijnt voortaan onder de titel VTBL – powered by FourFour Two.  Daarmee geeft de  wekelijkse voetbaltalkshow VTBL (op RTL7) gestalte aan de nauwe samenwerking met FourFourTwo. ,,Humberto Tan en Theo Janssen, de kopstukken van VTBL, krijgen ieder een pagina in het blad”, licht Yoeri van den Busken, hoofdredacteur van FourFourTwo, toe.

Humberto Tan schrijft een column in het maandblad. Theo Janssen belicht maandelijks samen met Yoeri van den Busken opvallende zaken in het voetbal. ,,De verdere inhoud blijft die van FourFourTwo. Andersom kunnen onze verhalen nu ook aandacht krijgen in VTBL, bijvoorbeeld doordat geïnterviewde spelers aan tafel zitten of dat verhalen worden besproken. Noem het maar een kruisbestuiving ”, aldus Van den Busken.

FourFourTwo verschijnt in 21 landen. Alleen in Nederland krijgt het magazine een eigen invulling. Van den Busken: ,,Wij bepalen hier zelf de inhoud. Naast verhalen uit de Britse editie staan er ook reportages in die in Nederland zijn gemaakt of speciaal over Nederlandse spelers in Engeland, zoals Virgil van Dijk, Davy Pröpper en Jürgen Locadia. In de nieuwe opzet vertegenwoordigen Humberto Tan en Theo Janssen het gezicht van VTBL in het magazine.”

De Nederlandse editie verscheen de afgelopen maanden vier keer onder de oorspronkelijke naam. De oplage voor de vijfde editie is 22.000 stuks. Over verkoopcijfers en abonneegetallen is volgens Van den Busken nog niets bekend.

VTBL is als talkshow sinds begin dit seizoen de opvolger van Voetbal Inside. Het programma switchte afgelopen zondag naar een nieuw tijdstip, van 20.00 uur naar 21.30 uur.