Nieuws

Pieter van den Hoogenband bij kennissessie sportfinanciering

Chef de mission en Olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband is een van de sprekers op de tweede kennissessie die de NSP in samenwerking met de Toto belegt. Dat gebeurt op maandagmiddag 6 mei (14.30-18.00 uur) in het hoofdkantoor van de Nederlandse Loterij in Rijswijk, waar behalve Van den Hoogenband ook sporthistoricus Jurryt van de Vooren zijn licht zal laten schijnen op de sportfinanciering in Nederland.

(Foto: Hans van den Bogaard/ HH)

Het is de tweede bijeenkomst die wordt georganiseerd in eendrachtige samenwerking tussen NSP en Toto, met als bedoeling kennis en achtergronden te verschaffen over actuele thema’s in de sport. De eerste kennissessie over matchfixing en sportweddenschappen oogstte waardering onder de deelnemende journalisten.

Sporthistoricus Jurryt van de Vooren zal in deze sessie zijn toehoorders meenemen naar de oorsprong van de sportfinanciering en ingaan op de vraag in hoeverre de opbrengsten hebben bijgedragen aan het structureel sportsucces. Hij trekt daarbij ook een vergelijking met de ons omringende en vergelijkbare landen, zoals België en Denemarken. Hij gaat onder meer in op de vraag of geld een voorwaarde is voor structureel sportsucces, kortom of Olympische prestaties deels maakbaar zijn.

(foto: Astrid Huis/ HH)

Pieter van den Hoogenband vertelt aan de hand van zijn eigen ervaringen over het belang van sportfinanciering voor Nederlandse sporters.

Nederlandse Loterij investeert jaarlijks haar volledige opbrengst in de Nederlandse sport via NOC*NSF, 18 goede doelen en in de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. Op 9 mei aanstaande maakt Nederlandse Loterij haar afdracht over het afgelopen jaar bekend in Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, maar zal onder strikt embargo tot die middag die gegevens tijdens de kennissessie al verstrekken.

Belangstellenden voor de kennissessie op 6 mei kunnen zich aanmelden via info@nsp.nl. Deelname is gratis. Na afloop is er een borrel.

GERARD DEN ELT