Nieuws

Aparte prijzen voor jongeren bij AIPS Sport Media Awards

De tweede editie van de AIPS Sport Media Awards kent enkele nieuwe categorieën. Vanaf 16 april kunnen maximaal twee inzendingen per persoon worden aangeleverd op voorwaarde dat ze zijn gemaakt tussen 18 september 2018 en 7 oktober 2019.   

Nieuw is de verkiezing van de beste video feature van maximaal 10 minuten. Voor jonge journalisten en fotografen (tot 30 jaar) zijn aparte prijzen ingesteld voor de beste geschreven producties, broadcasting (audio en video) en fotografie. In de categorie geschreven weblogs zijn er aparte prijzen voor columns en ‘best colour piece’

Aan de eerste verkiezing namen mediavertegenwoordigers uit 119 landen deel. De Nederlandse fotograaf Vincent Riemersma maakte daarbij de winnende foto, een beeld van schaatsers op de Weissensee. Deze foto werd ook bekroond als de NSP Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar.

In de nieuwe verkiezing worden prijzen toegekend in acht categorieën: geschreven columns, geschreven verhalen, actiefoto’s, fotoseries, audio, video korte features, videoportretten, videodocumentaires. In elke categorie vallen geldprijzen te verdienen van 2.000 tot 8.000 euro. De prijzen voor de jongeren bestaan uit studiebeurzen die kunnen worden besteed bij een belangrijk internationaal sportevenement. De prijsuitreiking is in februari 2020.