Nieuws

Zes voetbalboeken in race bij boekverkiezing Helden

In zes van de tien sportboeken die door Helden Magazine zijn geselecteerd voor de verkiezing tot Helden Sportboek van het jaar, gaat het over voetballers en voetbal. Maar net als vorig jaar zijn de twee voetbalboeken die eerder dit jaar bij andere verkiezingen werden uitverkozen niet genomineerd.  

Volgens Helden Magazine is de selectie tot stand gekomen op basis van de verkoopcijfers in 2018. Het beste sportboek volgens Helden Magazine wordt door een publieksstemming bepaald.

Datzelfde gold voor de verkiezing van het magazine Staantribune waaruit het boek Elitepauper van Freek van Kraaikamp als winnaar naar voren kwam. De al lang bestaande Nico Scheepmaker werd door een vakjury toegekend aan NRC-journalist Hugo Logtenberg voor zijn boek ‘De hand van Van Gaal’, een reconstructie van de route die Oranje aflegde naar de finale van het WK in 2014.

De zes voetbalboeken die door Helden Magazine werden genomineerd gaan over Willem van Hanegem, Bas Nijhuis, Dirk Kuijt, Nouri, Wim Kieft en het tv-programma Voetbal Inside. De andere vier boeken zijn gewijd aan Kees Verkerk, Lieuwe Westra, Bram Tankink en Ayrton Senna.  

De verkiezing van Helden wordt voor de vierde keer gehouden. Het eerste jaar won ‘Topshow’ (toen over het tv-programma Voetbal Inside). Het jaar erop ging de prijs naar ‘Boskamp, een leven met Feyenoord’. In 2018 won ‘Rico’ over Rico Verhoeven.