Nieuws

Dumfries knalt fotograaf omver

Vol op de lens. Het schot van PSV-verdediger Denzel Dumfries had zoveel kracht dat fotograaf Broer van den Boom er een gescheurde wenkbrauw, blauw oog en kapotte neus aan overhield. PSV – Vitesse was zaterdagavond al afgelopen toen de 65-jarige fotograaf Wijchen de lens keihard in het gezicht kreeg. Een scheurtje in de oogkas en een lichte hersenschudding constateerde de huisarts later.

Broer van den Boom met een pleister op zijn neus. (Foto: Sylvia van den Boom).

Het gebeurde na afloop toen de PSV-spelers traditioneel ballen de tribunes in schoten. Terwijl Broer van den Boom de lens gericht had op de luid bejubelde Donyell Malen werd hij getroffen door een schot van Dumfries. ,,Hij raakte de bal vol, bovenop mijn lens. Ik vloog achterover”, vertelde Broer van den Boom in De Gelderlander. In de catacomben van het stadion werd de fotograaf meteen behandeld met vier hechtingen in zijn wenkbrauw en een pleister op de neus.

Dumfries reageerde geschrokken. Op vier verschillende momenten kwam hij Broer van den Boom excuses aanbieden. PSV stuurde hem bloemen. Van den Boom kreeg zowel een bal als het wedstrijdshirt van Dumfries aangeboden. ,,Die bal heb ik aan een meisje in het stadion gegeven. Het shirt houd ik zelf”, vertelde Broer van den Boom. Maandag voelde hij zich voldoende hersteld. ’s Avonds zat hij weer op het veld bij NEC – De Graafschap.

Denzel Dumfries excuseert zich bij fotograaf Broer van den Boom. (Foto: René Nijhuis)