Nieuws

Fotograaf Paul Raats exposeert op Papendal

Directeur Jochem Schellens van Papendal heeft dinsdagmiddag de expositie geopend van fotograaf Paul Raats uit Eindhoven, die sinds 2016 alle vorderingen op weg naar de Olympische Zomerspelen van 2020 heeft gevolgd.

Voor zijn project OlymPics en ParalymPIcs Tokyo 2020 portretteerde Raats een groot aantal sporters in Japanse sferen. Een deel van zijn werk is op Papendal tentoongesteld. De expositie bevindt zich in het hotel- en congresgedeelte.

Raats is zijn ‘Road to Tokyo’ gestart toen de Olympische Spelen in Rio 2016 eindigden en de Paralympische Spelen nog moesten beginnen. Zijn eerste kennismaking met het land was op maandag 22 augustus 2016. Zo fotografeerde hij het Olympisch Dorp in 2016 en begin september nogmaals tijdens zijn laatste bezoek aan Tokyo. Zie de verschillen:

,,Ik heb dit project ingezet, en beleef dit nog steeds als een nieuwe hele bijzondere ervaring, om via beeldcommunicatie sporters op weg naar hun Olympische droom te laten zien”, aldus Raats. ,,Uiteindelijk staan de sporters met hun sport centraal, vaak op een kunstzinnige manier tot uiting gebracht, maar ook content van het land zelf, de opbouw van de venues, diverse gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden, en bezoeken aan bijvoorbeeld de nieuwe urban sporten in Tokyo komen aan bod.”

De expositie is doorlopend en zal tot en met de Paralympische Spelen te zien zijn, met regelmatige updates van het werk.