Nieuws

TeamNL met Van den Hoogenband en Vergeer te gast op Nieuwjaarsdiner

Chef de mission Pieter van den Hoogenband, technisch directeur Maurits Hendriks en chef de mission Esther Vergeer (Paralympics) zijn maandag 27 januari 2020 te gast op ons Sport & Media Nieuwjaarsdiner op Papendal.

Dit driemanschap zal vooruitkijken naar de Olympische Spelen in Tokio en de verwachtingen op eremetaal schetsen..

Columnist en chroniquer Frank Heinen zal de editie met een treffende observatie van de relatie tussen sport en media afsluiten. Het aantal aanmeldingen vordert inmiddels gestaag.

‘Terug op de Wereldkaart’ is het alles omvattende thema voor het zesde Nieuwjaarsdiner. Miel Brinkhuis (hoofd communicatie Ajax), Willem Vissers (Volkskrant) en André Hoogeboom (voorheen GPD/Noordhollands Dagblad) behoren tot de line-up van sprekers.

Het thema Terug op de Wereldkaart geldt zeker voor de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort. André Hoogeboom, schrijver van een boek over de miraculeuze terugkeer van het Formule 1-circus op Zandvoort, zal daar tijdens de avond dieper op ingaan.

Verder zal Miel Brinkhuis binnen dit thema beschrijven hoe groot de wereldwijde (media)belangstelling voor Ajax is geworden, hoe dit wordt gemanaged en wat daarvan de gevolgen zijn, ook voor de vaderlandse media.

Over Terug op de Wereldkaart gesproken: dat thema is zeker van toepassing op het Nederlands elftal, komende zomer terug op het Europees voetbaltoneel tijdens Euro 2020. Willem Vissers bespreekt de opmars van Oranje, mede dankzij een nieuwe lichting talentvolle voetballers en een nieuwe bondscoach.

Daarnaast maken we de Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2019 bekend. Wie volgt Robin van Persie op en komt in het rijtje Arjen Robben (2014), Max Verstappen (2015), Sven Kramer (2016), Annemiek van Vleuten (2017) en Van Persie (2018) te staan?

Als gebruikelijk reiken we ook weer onze jaarprijzen uit voor de beste (foto)journalistieke prestaties in de sport uit, zoals de NSP/Canon Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar (vorig jaar: Vincent Riemersma). Daarnaast ook aandacht voor het SPORTNEXT Sportjournalistieke Talent van het Jaar (vorig jaar: Pim Bijl) en de Scoop van het Jaar (vorig jaar: Andere Tijden Sport en Volkskrant over het verdwenen kistje met urinestalen). En wie wordt de opvolger van Hélène Hendriks, de Sportjournalist van het Jaar 2018?

Voor fotografen reserveren we speciale Cameraland-tafels, zodat zij onder elkaar over het vak kunnen spreken. En ook degenen die komende zomer de Olympische Spelen of het EK-voetbal gaan verslaan, willen we zo veel mogelijk bij elkaar aan tafel plaatsen. Sommige media hebben inmiddels ook een tafel gereserveerd.

Voor journalisten en fotografen bedraagt de prijs voor deelname aan dit driegangendiner 55 euro (ex btw, inclusief drankjes), vanwege de Spelen in Tokio ditmaal voorzien van een Aziatisch tintje. We zitten trouwens in de mooiste zaal op Papendal!

Jullie aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld. Immers, op deze avond ontmoeten én eren we onze vakbroeders.

Inschrijven kan via:

https://www.aanmelder.nl/nieuwjaarsdiner2020