Nieuws

Beperkt aantal plaatsen voor media bij Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix 

Voor Nederlandse sportjournalisten en -fotografen is voor de tweede Grand Prix in de Formule 1 op het circuit van Zandvoort sinds 1985 opnieuw een beperkt aantal persplaatsen beschikbaar. Het evenement wordt gehouden van 2 tot en met 4 september 2022. 

De eerste editie vorig jaar maakte wereldwijd veel indruk, met behalve een thuiszege voor Max Verstappen ook lovende woorden voor de organisatie en voor de uitstraling van het evenement. 

Zoals gebruikelijk is er voor de nationale media in elk land met een Grand Prix een extra, maar beperkt contingent aan accreditaties beschikbaar. Dat aantal komt bovenop het aantal vaste volgers van de Formule 1 uit Nederland, veelal in het bezit van jaarpassen van de FIA. 

Max Verstappen zwaait naar zijn fans na het winnen van de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort. (Foto: ANP VINCENT JANNINK )

Belangstellenden kunnen via de inlog op de sportagenda van de NSP (https://www.nsp.nl/sportagenda) vóór 4 augustus 2022 een aanvraag voor een accreditatie indienen, of anders via

info@nsp.nl

 

een verzoek indienen. Let wel: het gaat alleen om aanvragen van professionele sportfotografen en schrijvende sportjournalisten. 

Aanvragen die compleet en tijdig zijn ingediend, zullen worden beoordeeld door het Media Accreditatie Comité van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix, waarvan de organisatie van de Dutch Grand Prix, het CM.com Circuit Zandvoort en de NSP deel uitmaken. Bij beoordeling en toetsing van de aanvragen zijn de geldende eisen en criteria voor media-accreditatie van de internationale autosportfederatie FIA van toepassing. 

Aanvragen van mediapartijen die voor ogen hebben publicaties te maken rondom het evenement en de gebeurtenissen in en rondom Zandvoort, waarvoor het niet noodzakelijk is om op het circuitterrein aanwezig te zijn, kunnen terecht in het mediahuis in Zandvoort. Deze faciliteiten worden aangeboden door de gemeente Zandvoort met steun van de Dutch Grand Prix. Vragen hierover kunnen gericht worden aan:  

Walter Sans, woordvoerder F1 Dutch Grand Prix namens gemeente Zandvoort wsans@haarlem.nl Telefoon: 0638294517 

 

Verdere vragen kunnen worden gericht aan: media@dutchgp.com