Nieuws

Doodeman zoekt Ronaldinho in De koning van de nacht

Michel Doodeman, voormalig Sportjournalistiek Talent van het Jaar (2019), heeft zijn fascinatie voor Ronaldinho neergelegd in het boek De koning van de Nacht. Het boek is dinsdag 2 juli verschenen bij uitgeverij Volt.

Volgens de uitgever was Ronaldinho “met zijn onnavolgbare acties en eeuwige glimlach een van de grootste voetbaliconen van zijn tijd. Op de toppen van zijn kunnen was de eigenzinnige Braziliaan de beste speler ter wereld, door fans over de hele wereld bewonderd”.

Na zijn glorieperiode bij topclubs PSG, FC Barcelona en AC Milan verloren de meeste fans de voetballer uit het oog en hoorden ze alleen nog over hem vanwege vreemde incidenten, met als dieptepunt zijn verblijf in een Paraguayaanse gevangenis. Zijn piek in het voetbal was spectaculair, maar kort.

Doodeman zoekt op humoristische en creatieve wijze naar antwoorden op de vragen die hij zelf al jaren heeft over Ronaldinho. Was hij een artiest die zijn publiek verloor, en daarmee zichzelf kwijtraakte? Of een voetballer die simpelweg alles won wat er te winnen viel en besloot zich niet langer te conformeren aan de wetten van de topsport?

Michel Doodeman met presentator Marcel Maijer bij de uitreiking van de prijs voor het Sportjournalistiek Talent van het Jaar 2019. Foto Ronald Speijer

Michel Doodeman maakt verhalen en reportages voor onder andere Hard gras, waarin hij de meest bijzondere uithoeken van het voetbal ontdekt. Daarnaast schrijft en schreef hij voor De Speld, de Volkskrant, Staantribune, NRC en VICE. Zijn eerste boek, Doorspelen, werd genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker 2021.

Titel: De koning van de nacht - Auteur: Michel Doodeman - Uitgeverij: Volt - Prijs: € 22,99