Nieuws

Beachvolleybal beste tv-sport in Ri0 2016

Beachvolleybal is door het IOC uitverkoren als de best gecoverde sport op tv tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Op de tweede en derde plaats volgden de wegwedstrijd(en) bij het wielrennen en het zeilen.  De Zuid-Afrikaanse atleet Wayde van Niekerk was volgens het IOC de best geportretteerde deelnemer in de media tijdens de Spelen in Rio.

De productie van NBC Olympics over Wayde van Niekerk werd bekroond in de categorie ‘The Best Athletic Profile’.  Van Niekerk won in Rio goud op de 400 meter in een tijd waarmee hij het 17 jaar oude wereldrecord van Michael Johnson verbeterde. Op de tweede en derde plaats werden producties over de Braziliaanse kanovaarder Isaquias Queiroz en de Belgische atlete Nafi Thiam.

Queiroz vergaarde in Rio drie medailles (twee zilver plus brons), Nafi Thiam won goud op de zevenkamp in welke discipline zij dit jaar ook wereldkampioen werd. Het portret van Queiroz is gemaakt door TV Globo (Brazilië), dat van Nafi Thiam door Mathieu Istace, Cedric Hamlet en Billy Moens van de Waalse tv-zender RTBF.

In de zes categorieën van de IOC-verkiezing gingen drie hoofdprijzen naar NBC Olympics. De jury werd voorgezeten door IOC-lid Anant Singh, een Zuid-Afrikaanse filmproducent.