Nieuws

JOHAN NEESKENS, WERELDVOETBALLER

Van de hand van auteur Jaap Visser verschijnt woensdag bij Kick Uitgevers het boek Johan Neeskens, Wereldvoetballer, met als ondertitel Het carrièreverhaal van een geliefde kosmopoliet.

Het boek heeft het formaat van een ouderwetse lanspeelplaat (30x30cm)

 

Altijd en overal was hij de favoriet van de toeschouwers: bij Ajax, in de gouden beginjaren zeventig van de vorige eeuw, bij het Nederlands Elftal en in het Camp Nou van FC Barcelona. Johan Neeskens voetbalde op het ritme van het publiek. Galmde zijn naam door het stadion, dan liep hij nog harder, tackelde hij nog fanatieker, trapte en kopte hij nog beter. ‘Ik kleunde er altijd in, met volle overgave, en dat ik soms bont en blauw werd getrapt, deed me niets. Zo lang je kunt blijven lopen, kun je voetballen. Ook met pijn.’

 

Johan Neeskens Wereldvoetballer is het carrièreverhaal van een van de populairste spelers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis die ook als trainer geliefd was, een kosmopoliet die momenteel zijn enorme voetbalkennis, -kunde en –ervaring in dienst stelt van WorldCoaches, het internationaal maatschappelijk programma van de KNVB.

 

Het boek Johan Neeskens, Wereldvoetballer (264 pagina’s) verschijnt in twee edities. De standaard-uitgave kost 29,95 euro. De luxe editie in cassette met foto met handtekening in oplage van 1.000 genummerde exemplaren kost 59,95 euro.