IN DE SPO(®)TLIGHT

Jeroen Huis in ’t Veld over website Formule 1

Circa anderhalf miljoen unieke bezoekers, alleen al in Nederland, doen volgens initiatiefnemer Jeroen Huis ín ’t Veld maandelijks de formule 1-website www.GPUpdate.net aan. Met de overname door het Amerikaanse Motorsport.com neemt Huis ín ’t Veld afscheid van zijn geesteskind. Met SportStadion.nl blijft hij nadrukkelijk bij de Formule 1 betrokken.

Van een zolderkamer in Raalte naar een internationaal mediaplatform, is dat jouw verhaal, Jeroen?

,,Ja, ik was 17 jaar toen ik begon, zonder eigen domeinnaam nog.  Ik ben direct in het Engels begonnen. In 1998 kreeg de site een eigen naam, kostte me 70 dollar, een rib uit mijn lijf, mijn vader vond het maar raar. De Nederlandse versie bestaat pas vanaf 2000.”

En nu?

,,Nu heeft GPUpdate.net 3 miljoen unieke bezoekers per maand wereldwijd, van wie anderhalf miljoen in Nederland. We werken met 12 mensen fulltime hieraan, van wie twee Britten. We zijn bij een flink aantal races geaccrediteerd, brengen dagelijks alle nieuwtjes, interviews, foto’s. Na motorsport.com zijn we hiermee het grootste autosportplatform ter wereld.”

Wat betekent de overname door motorsport.com?

,,Afgesproken is om inhoudelijk geen uitspraken te doen. Onder de vlag van motorsport.com krijgen we toegang tot het eigen tv-kanaal, eigen gala-shows en nog veel meer andere mogelijkheden. De journalisten die hier werken hebben de garantie dat ze door kunnen gaan. Dat geldt ook voor de website fcupdate.nl. Ikzelf stop hiermee en ga me helemaal richten op SportStadion.nl.”

Jeroen Huis in ’t Veld in de perszaal bij de Formule 1-race in Abu Dhabi.

Je laat de Formule 1 helemaal los?

,,Ik zal de races niet meer volgen als verslaggever. Dat gaf al een raar gevoel toen ik bij de slotrace in Abu Dhabi was en zelf al wist dat het mijn laatste als verslaggever zou zijn. Ik mocht er alleen met niemand al over praten. Met SportStadion.nl zal ik toch nog wel op de circuits komen.”

Wat doet SportStadion.nl?

,,SportStadion.nl is ons evenementenbureau dat in 2010 is opgericht, naast GPUpdate. Voor de Formule 1-fans verzorgen we niet alleen hospitality maar ook de speciale Max Verstappen-tribunes, zoals op Francorchamps en in Oostenrijk. Met SportStadion bedienen we ook de liefhebbers van tennis, motorsport en buitenlandse voetbalwedstrijden. Ik blijf daarmee mijn passie in de Formule 1 vinden.

 

HENK MEES